apartmani Šibenik

Nacionalni parkovi

SKRADIN I NP KRKA

 Slikoviti gradić smjestio se na desnoj obali rijeke Krke, 15 ak km od Šibenika. Ukoliko prolazite Autocestom Zagreb-Split zaustavite se na odmorištu Krka, odakle se pruža nevjerojatan pogled na ovaj prirodni dragulj. Svakako probajte jedinstvene specijalitete ovog kraja, kao što su skradinski rižot (poznati gastonom Antony Bourdain u svom Emmyjem nagrađenom showu „No Reservations, pokazao je koliko je oduševljen ovim specijalitetom),  skradinska torta, koprtlje i još čitava paleta poznatih jela ovog osebujnog područja. Čitava gradska jezgra zaštićeni je spomenik kulture. Dovoljno je reći da je Bill Gates redoviti gost ovog slikovitog gradića.

 krka 1

Skradin je također idealno polazište za posjet NP Krka. Ukrcajte se na brod u Skradinu i uživajte u putovanju prema ljepotama NP Krka. Nebrojeno puta sam čula i pročitala kako je to jedan od najboljih načina posjeta parku.  Ukoliko ste ljubitelj biciklizma nećete pogriješiti ukoliko u Skradinu unajmite biciklu i dovezete se do Skradinskog buka.

krka 2

NP Krka prirodni je fenomen sa svojih sedam sedrenih slapova i ukupnim padom od 242 m. Neprestano zelenilo, žubor rijeke, sedrene kaskade, otoci i jezera, ostatci rimskog vojnog logora Burnum, srednjovjekovne utvrde Trešnjen i Nečven, otok Visovac ( na koje su franjevci sagradili crkvu Gospe Visovačke) i Manastir Krka.

NP KORNATI

 
7 morskih milja od Murtera, 15 ak od Šibenika i Zadra, smjestio se Kornatski arhipelag sa svojih 150 veličanstvenih otoka, otočića i hridi. Prve nedjelje u srpnju vidjet ćete stotine brodova kako hodočaste prema uvali Tarac, gdje se nalazi crkvica Gospe od Tarca  ( svakako jedan od najljepših vjerskih događaja u Hrvatskoj). Veličanstvene strme litice, čuvene kornatske krune izdižu se čak 80 m iznad nivoa mora, a nastavci pod morem dosežu i 100 m. Na otoku Kornatu nalazi se bizantinska građevina iz 6 st., tvrđava Turina. Pješčana plaža Lojena, koja se nalazi na otoku Levrnaka, pravo je otkriće. Sa kornatskih vrhova pruža se vjerojatno najljepši panoramski pogledi na svijetu

Prema staroj hrv. mitologiji Kornati su nastali od tijela Kornatove vojske divova, koji su bili poraženi od bogova, ne uvidjevši varku koju im je namjestio bog mjeseca Tatomir. Navodno je 1936 g. engleski kralj Edward VIII. upravo u osami ovog očaravajućeg prirodnog bogatstva donio odluku da odbaci krunu zbog voljene Wallis Simpson. Gastro ponuda izuzetnih kornatskih restorana, zasigurno je jedan od magneta koji privlače brojna poznata imena, viđena kako krstare ovim ljepotama.  Savršena atmosfera, ljupki restorani, svježe tek ulovljena riba i jastozi, domaće maslinovo ulje koje nerijetko uzgajaju i obrađuju sami vlasnici restorana i naravno bogata vinska karta probranih bijelih i crnih vina.

Kornatski arhipelag toliko je očaravajući, kao da su ga stvorile vanzemaljske sile ili možda bogovi, da ga jednostavno morate sami vidjeti i doživjeti.
 

Izdvojeni apartmani

Apartmani Kola-Fjaka Fjaka Apartmani Lola, ID:36
Šibenik
udaljenost od mora:
100 m
Apartmani Kola-Fjaka Fjaka APARTMANI NOVE CRKVE, ID:114
Šibenik
udaljenost od mora:
200 m
Apartmani Kola-Fjaka Fjaka Apartman Libra
Šibenik
udaljenost od mora:
200 m
Apartmani Kola-Fjaka Fjaka Charm apartment
Šibenik
udaljenost od mora:
200 m
Apartmani Kola-Fjaka Fjaka Apartman Life, ID:34
Šibenik
udaljenost od mora:
20 m

Najnoviji apartmani

Apartmani Kola-Fjaka Fjaka Apartmani Vlahov, ID:4
Prvić/Šepurine
udaljenost od mora:
20 m
Apartmani Kola-Fjaka Fjaka Apartmani Ana, ID:11
Vodice
udaljenost od mora:
250 m
Apartmani Kola-Fjaka Fjaka Jerry&Oli's apartment, ID:13
Šibenik
udaljenost od mora:
300 m