apartmani Šibenik

RESTORANI I CAFFE BAROVI

“Otkriće novog jela veća je sreća za čovječanstvo nego otkriće nove zvijezde”
Brillat-Savarin

Šibenik je pun slatkih, malih restorana i kafića. Mi ćemo vam navesti samo neke od njih.

KONOBA-VINOTEKA PELEGRINI

Ovaj šarmantni restoran nalazi se odmah uz katedralu sv. Jakova. Jedno je od onih mjesta koje ne smijete zaobići kad ste u Šibeniku. Tradicionalne dalmatinske namirnice, pripremljene na zanimljiv, maštovit način pretvaraju se u izvanredne gurmanske delicije, koje tvore pravu harmoniju okusa. Spoj vrhunskih jela i vina, gostoljubivih domaćina i savršene lokacije s pogledom na katedralu sv. Jakova.

RESTORAN GRADSKA VIJEĆNICA

U samoj Gradskoj vijećnici nalazi se caffe bar i restoran Gradska vijećnica gdje uz gurmanske delicije, čašu dobrog vina ili kratku kavicu možete uživati u jednom od najljepših pogleda.

KONOBA GRADSKA STRAŽA

Konoba Gradska straža nalazi se odmah poviše caffe bara Pio, nedaleko zgrade županije. Simpatični restorančić sa svega par stolova, savršeno se uklapa u okruženje stare gradske jezgre. Domaća, ugodna atmosfera autentične dalmatinske konobe, ljubazni domaćini, te što je najbitnije ponuda ukusnih domaćih jela, od tripica do grdobine u umaku od vina i kapara, po vrlo povoljnim cijenama.

KONOBA MARENDA

U srcu stare gradske jezgre, nedaleko od crkve sv. Ivana, nalazi se već kultna šibenska konoba Marenda. Glavni kredibilitet svakako su brojni šibenčani koji već godinama svakodnevno pohode ovo mjesto u potrazi za domaćim jelima kao što su tripice, oglavine, bakalar, girice, po vrlo povoljnim cijenama. A tko može bolje od samih domaćina poznavati ove male skrivene kutke authtone dalmatinske kuhinje.

RESTORAN NO. 4

Jedan od kultnih šibenskih lokala. Savršeno mjesto ukoliko želite popiti kavicu tijekom dana, izaći s društvom na svirku nekog od lokalnih bandova vikendom, ili uživati u romantičnoj večeri. Na katu se nalazi restoran, s pogledom na crkvu sv. Duha, sa svega par stolova u kojem možete uživati u intimnoj i ugodnoj atmosferi.

CAFFE&WINE BAR KREŠIMIR IV

Nalazi se na početku šibenske rive. Prekrasna terasa s pogledom na more s jedne strane, te perivoj Roberta Visianija i spomenik kralju Petru Krešimiru IV, s druge. Jedno od najugodnijih mjesta za kavu ujutro i čašu vina navečer.

ŠEŠULA

Zalogajnica Šešula nalazi se u najstarijem dijelu Šibenika Dolcu. Ovdje uz sendviče, koje svaki restoran brze hrane nudi, možete uživati i u maštovitim delicijama: pohanom/lešom morskom psu, giricama,pohanoj grdobini, dalmatinskom pršutu, a sve to možete zaliti čašom domaćeg vina po vrlo povoljnim cijenama.

RESTORAN UZORITA

Dovoljno je reći da je ovaj lijepo uređeni restoran, ugodnog ambijenta (spoj starog kamena i modernog dizajna), proslavio 100 godina postojanja. Ukusni dalmatinski mesni i riblji specijaliteti, te bogata vinska karta. Restoran se nalazi na Šubićevcu, u neposrednoj blizini Stadiona Šubićevac.

CAFFE BAR GIRO ESPRESSO

Najbolja kava u gradu! Mmmm!

RAKIJARNICA&CAFFE BAR CHILL OUT

Ukoliko želite isprobati velik broj rakija, među ostalima i one tipične za ove prostore kao rakije od skradinske žižule ili divljeg šipka, koktele na bazi rakije, uživajući u maštovito uređenom prostoru uz zvukove urbane glazbe svakako posjetite local Chill out. Lokal se nalazi u samom centru grada, u blizini Jadranske banke.

VINO&INO, SIBENIK

Srce stare gradske jezgre, pogled na crkvu sv. Ivana, čaša vina iz bogate ponude probranih, s naglaskom na one s šibenskog područja, 20-ak dizajnerskih brandova, sve s etiketom made in Croatia. Vinoteka Vino&ino, svakako je Must visit!

GASTRO ITALIANO, PODSOLARSKO

Nedaleko od Brodarice u Podsolarskom nalazi se restoran Gastro Italiano koji nudi jednu od najboljih pizza u gradu i niz drugih jela uz dosta povoljne cijene.

BEACH BAR LIBERTY, KAPRIJE

Mirisi meditarenskog bilja i borovine, izležavanje na šljunčanoj plaži Plitka Polokva, savršeno spremljen mojito. Beach bar Liberty = čisti hedonizam!

ZALOGAJNICA DO-RUČAK

Par koraka od crkve Gospe vanka grada, u samom centru Šibenika, nalazi se idealno mjesto ukoliko poželite vaše nepce razveseliti finim vegetarijanskim obrokom.

TOMASEO

Restoran Tomaseo se nalazi na samom početku šibenske rive. Nikako nećete pogriješiti probate li carpaccio od hobotnice, žgvancet ili njihov dobro spremljen steak, a sve to ne zaboravite zasladiti kolačem od naranče.
 

Izdvojeni apartmani

Apartmani Kola-Fjaka Fjaka Apartman Estetica, Šibenik ID:203
Šibenik
udaljenost od mora:
480 m
Apartmani Kola-Fjaka Fjaka K apartmani Brodarica, ID: 54
Brodarica
udaljenost od mora:
350 m
Apartmani Kola-Fjaka Fjaka APARTMANI NOVE CRKVE, ID:114
Šibenik
udaljenost od mora:
200 m
Apartmani Kola-Fjaka Fjaka Apartman New romance, ID: 74
Šibenik
udaljenost od mora:
70 m
Apartmani Kola-Fjaka Fjaka Apartman Libra
Šibenik
udaljenost od mora:
200 m

Najnoviji apartmani

Apartmani Kola-Fjaka Fjaka Apartmani Vlahov, ID:4
Prvić/Šepurine
udaljenost od mora:
20 m
Apartmani Kola-Fjaka Fjaka Apartmani Ana, ID:11
Vodice
udaljenost od mora:
250 m
Apartmani Kola-Fjaka Fjaka Jerry&Oli's apartment, ID:13
Šibenik
udaljenost od mora:
300 m