apartmani Šibenik

MANIFESTACIJE

 

MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL

Međunarodni dječji festival ima tradiciju dugu 50 godina i svakako je zaštitini znak grada Šibenika. Počinje sredinom lipnja i traje dva tjedna. Meni osobno, a vjerujem i većini Šibenčana, ovo je najdraži dio godine, a sam festival najljepša priča ikad ispričana. Tih dana Šibenik postaje jedna velika igraonica. Lutkarske predstave, premijere filmova, koncerti, dječje likovne izložbe, opere, glazbene, kiparske, dramske, filmske radionice preplave u ove ljetne dane Goricu, Trg Republike Hrvatske, HNK Šibenik, Dobrić, Medulić. Kroz ovu prekrasnu igru festival ima i edukativnu funkciju razvijanja svih umjetničkih oblika dječje kreativnosti.

Na dan otvorenja festivala, već tradiocionalno, održava se Šibenska noć. U brojnim kafićima sviraju poznati lokalni bendovi i DJ-i. U svakom slučaju bude jako zabavno i za one malo starije.

Ulaznice za festival možete nabaviti na blagajni HNK, a postoji i festivalska recepcija gdje možete nabaviti sve potrebne informacije.

TERRANEO

O ovom festivalu se već tako puno zna, a postoji tek godinu dana. Dovoljno bi bilo reći kako ga je britanski list The Telegraph uvrstio na listu 10 najboljih ovogodišnjih europskih ljetnih rock i pop festivala. Impresivna lista izvođača, 3 open air stagea, 2 dj stagea tzv. party zona, radionice na temu ekologije, savršena, opuštena atmosfera, blizina plaža i uživanje u ljepotama Šibenika. Festival se održava sredinom kolovoza, u bivšoj vojarni "Bribirskih knezova", 4 km od centra Šibenika. Svakako posjetite!

VEČERI DALMATINSKE ŠANSONE

Nije ni čudo što se baš u Šibeniku održava jedan od najznačajnijih hrvatskih festivala kao što je šansona. Naime, upravo iz Šibenika dolaze neka od najpoznatijih glazbenih imena poput Arsena Dedića, Miše Kovača, Vice Vukova. Festival se održava u drugoj polovici kolovoza na Trgu Republike Hrvatske. Sastoji se od dvije večeri: večer starih skladbi i večer novih skladbi. Za vrijeme održavanja festivala u gradu bude osobito živo. Popratno se organiziraju i prigodne izložbe slika u šibenskim galerijama, kao i koncerti klasične i sakralne glazbe.

OFF JAZZ & BLUES FESTIVAL

Prije pet godina Šibenik je postao bogatiji za još jedan glazbeni festival. Ljubitelji jazza i bluesa napokon su došli na svoje, a sigurno će i oni koji nisu ljubitelji ovog tipa glazbe uživati u očaravajućoj atmosferi festivala koji se održava u srcu gradske jezgre uz zidine crkve sv. Frane. Off jazz i blues festival svakako je osvježenje koje ne smijete propustiti ukoliko se nađete u Šibeniku u tom period. Festival se održava sredinom srpnja i traje 3 dana.

THE GARDEN TISNO

Od ove godine Šibenska županija postat će bogatija za još jedan festival! Garden Fest seli se u Tisno! To svakako ne smijete propustiti!!!

ZLARINSKO LJETO

Iako je Zlarin ostao gotovo netaknut kakav je bio i stotinama godina ranije ovdje ne manjka kulturnih sadržaja i manifestacija tijekom ljetnog perioda. Zlarinjani svake godine organiziraju brojne manifestacije, izložbe fotografija, tradicionalnu zlarinsku feštu Srdeladu, školu čakavštine, brojne dječje likovne, glazbene, dramske radionice te u sklopu istog projekta finalnu predstavu na Trgu Leroj u kojoj uz otočku djecu, sudjeluju i odrasli pod vodstvom nekih od najpoznatijih hrvatskih glumaca, pjevača, slikara.

BODULSKA PRIPETAVANJA

U kolovozu se održava sportsko-zabavna manifestacija Bodulska pripetavanja . To je pripetavanje (natjecanje) šibenskih otoka Kaprija, Prvić Luke, Prvić Šepurine, Zlarina, Žirja, Kaprija i šibenskog gradskog kupališta Jadrija, u disciplinama kao što su potezanje konopa (“kraljica pripetavanja”), nogomet, muško i žensko kartanje, vaterpolo, balote. Nakon natjecanja obično slijedi pučka fešta, uz svirku nekog lokalnog benda koja traje do ranih jutarnjih sati.

KLAPSKE VEČERI

Svaki četvrtak u srpnju i kolovozu na Maloj loži održavaju se klapske večeri

SUPERTOON

Šibenik je još jednom potvrdio da je prava mala meka festivala. Od ove godine pripala mu je čast da ugosti još jedan prestižni festival. Riječ je o Supertoonu, međunarodnom festivalu animacije, koji se održava krajem srpnja, početkom kolovoza. Na najljepšim lokacijama stare gradske jezgre možete uživati u prikazu više stotina filmova poznatih animatora iz čitavog svijeta, natjecateljskom programu, edukativnim radionicama za djecu. Ugodna, opuštena atmosfera plaže Banj rezervirana je za lude noćne provode.

SREDNJOVJEKOVNI SAJAM U ŠIBENIKU

Već devetu godinu za redom, u povodu dana sv. Mihovila, u rujnu, Šibenčani organiziraju manifestaciju Srednjovjekovni sajam. Paljba iz topova, prezentacija priprave starih tradicionalnih jela, obrana grada od Turaka na tvrđavi sv. Nikole, projekcije filmova, dječje predstave, samo su neke od događanja koje će vas uveseljavati ova tri dana trajanja festivala.

SALSA BEACH SPLASH FESTIVAL

Od 14. do 20. Srpnja, i ove godine, u hotelskom naselju Solaris održava se Salsa Beach Splash Festival. Festival svake godine privlači sve više zaljubljenika ovog magičnog plesa, koji dolaze iz čitavog svijeta, kako bi uživali u non-stop partyma, izvrsnoj atmosferi, plesnim radionicama predvođeni najboljim instruktorima salse, moru i plažama dalmatinske obale.

REGIUS

Let 3, Rambo Amadeus, Jinxy, Six pack, Kawasaki 3P, samo su neka od imena koja su gostovala na ovom festivalu. Festival se održava krajem kolovoza, početkom rujna, na gradskoj plaži Jadrija.

CROATIAN TRAVEL FESTIVAL

Sredinom svibnja Šibenik postaje središte zaljubljenika putovanja. Na šibenskim ulicama i trgovima održavaju se izložbe, radionice, te zanimljiva predavanja najpoznatijih hrvatskih putnika.

 

 

Izdvojeni apartmani

Apartmani Kola-Fjaka Fjaka Apartmani Katina ID:107, Zlarin
Zlarin
udaljenost od mora:
300 m
Apartmani Kola-Fjaka Fjaka Apartment Danica
Šibenik
udaljenost od mora:
100 m
Apartmani Kola-Fjaka Fjaka Jerry&Oli's apartment, ID:13
Šibenik
udaljenost od mora:
300 m
Apartmani Kola-Fjaka Fjaka APARTMANI NOVE CRKVE, ID:114
Šibenik
udaljenost od mora:
200 m
Apartmani Kola-Fjaka Fjaka Arya apartment
Šibenik
udaljenost od mora:
100 m

Najnoviji apartmani

Apartmani Kola-Fjaka Fjaka Apartmani Vlahov, ID:4
Prvić/Šepurine
udaljenost od mora:
20 m
Apartmani Kola-Fjaka Fjaka Apartmani Ana, ID:11
Vodice
udaljenost od mora:
250 m
Apartmani Kola-Fjaka Fjaka Jerry&Oli's apartment, ID:13
Šibenik
udaljenost od mora:
300 m